Gránátalma rendelése

A gránátalma pucolása

Hogyan tisztítsuk meg könnyedén a gránátalmát? A gránátalma a gyümölcsök királya, a rostok, vitaminok és ásványi anyagok igazi kincsesbányája. Fogyasztása minden nap ajánlott, mivel rengeteg pozitív hatása van a zervezetre: többek között segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a cukorbetegség és a keringési betegségek kockázatát.
 

A gránátalma pucolása

Hogyan kell pucolni?


A gránátalma külső héja látszatra az alma és a citrom héjának keverékére emlékeztet, a termés belső felépítése azonban eltér minden más ismert gyümölcsétől. Belül több száz maglepellel körülvett magot tartalmaz, ezek a bennük levő gyümölcshússal és magokkal együtt a gyümölcs elfogyasztható részei. Az interneten számos módszer található a gránátalma helyes pucolására. Hosszabb-rövidebb keresgélés után találhatunk egy módszert, amely a többinél jóval egyszerűbb és gyorsabb, egyszersmind hatékonyan kinyerhető az összes ehető rész.
Ehhez egy vágódeszkára, egy tálkára, egy éles késre és egy fakanálra van szükségünk. Hegyezzük a gránátalmát fektetve a vágódeszkára, majd késsel vágjuk középen ketté. Tegyük a kezünket a friss vágási felületre, ragadjuk meg a fél gyümölcsöt úgy, hogy ujjaink rácsot képezzenek, majd fordítsuk meg. A tálka fölött ütögessük a fakanállal a gránátalma külsejét mindaddig, amíg az összes maglepel ujjaink között a tálkába potyog. A fenti módszerrel egészben és sértetlenül nyerjük ki csaknem az összes maglepelt, így felhasználhatjuk müzlihez, salátához, keverhetjük joghurtba, kefirbe vagy megehetjük magában ropogtatva is.

Egy másik módszer a fentinél is gyorsabb, azonban csak akkor használható, ha nincs szükség a magleplek sértetlenségére, csak a lére: dzsúsz készítéséhez ideális eljárás. A gránátalmát kemény felületre, például a konyhapultra helyezzük, tenyerünkkel kissé ránehezedünk, és folyamatos nyomásnak kitéve mindaddig gurítjuk körbe-körbe a felületen, amíg ropogó hangot hallat. Ha már nem ropog, a magleplek felszakadtak, így elegendő a héjat felszúrni, és a gyümölcslevet kinyomni a gránátalmából. Egészségünkre!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!