Gránátalma termékek rendeléseGránátalma

A gránátalma étkezési célú felhasználása

(0/0)

Miután a gránátalmát egy késsel óvatosan szétnyitottuk, a magok könnyedén elválaszthatóak a héjtól és a belső fehér membrántól, azok egyszerűen lehúzhatóak. Ha ezt vízben tesszük, akkor még könnyebb a dolgunk, hiszen a magok úsznak a vízen, a héj pedig le fog süllyedni. Az elválasztást még az egész gyümölcs fagyasztása is megkönnyítheti.

A gránátalma étkezési célú felhasználása

A gránátalma leves magját általában nyersen fogyasztják, kiélvezve a nedves, ízletes maglepel minden zamatát. A gránátalma íze nagyban függ annak érettségétől: az érettebb példányok leve édeskés, a fiatalabbak savanyúak.

Enyhe savanykás íze igen jellemző, savassága a benne található tanninoknak köszönhető. A gránátalmalé régóta kedvelt ital a perzsa és az indiai konyhában, de már széles körben használják az Egyesült Államokban és Kanadában is.

Számos koktélban használnak grenadine szirupot, ami a gránátalmából készült cukrozott és sűrített szirup. Mielőtt a paradicsom eljutott volna a Közel-Keletre, addig a grenadine-t széles körben használták egyes iráni receptekben, de még a mai napig megtalálható az olyan hagyományos ételekben, mint a fesenjān, ami egy baromfiból készült, rizses étel.

A vad gránátalma magokat az indiai és a pakisztáni konyha fűszerként használja. A szárított magokat az indiai piacokon lehet beszerezni. Ezek a magok még tartalmazzák a húst is, így a savas chutney-kba és a curry-kbe is belerakják. A szárított gránáta alma magja megtalálható néhány nemzeti ételspecialitásban, a magot és a magleplet tartalmazó anyag enyhe fanyarságot kölcsönöz ezeknek az ételeknek. A szárított magot nagyon sokféleképpen fel lehet használni: salátákba, joghurtokba és fagylaltokba kiváló. Az igazán ínyencek pedig csokival bevont magot is vásárolhatnak, amit desszertekhez és sültekhez lehet kínálni.

A Kaukázusban a gránátalmát jórészt gyümölcsléként fogyasztják, Azerbajdzásnban sült halhoz és kebabhoz kínálják a belőle készült szószt, Törökországban gránátalma mártással locsolják meg a salátákat, a pácolt húsokat.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).