A bodorrózsa vírusellenes hatásai

Az ősz és a tél beköszöntével a megfázásos, influenzás, vírusos megbetegedések is nagyobb számban jelennek meg. A hideg és nedves levegő, amely ezekre a hónapokra jellemző, kedvező hatással van a vírusok szaporodására. Az új koronavírus is nagy mértékben terjed hazánkban, azonban elképzelhető, hogy egy magyar felfedezésnek köszönhetően megoldás lesz hamarosan. A Népszava oldalán olvashatjuk a további részleteket, miszerint: Magyar felfedezés: a bodorrózsa lehet a fegyver a kokoronavírus ellen.

https://nepszava.hu/3097384_magyar-felfedezes-a-bodorrozsa-lehet-a-fegyver-a-koronavirus-ellen

"A SARS, MERS és madárinfluenza esetében a bodorrózsa-kivonat irányítja az úgynevezett citokin vihart, tehát egy súlyos immunreakciót, amely során a megtámadott emberi szervezet immunsejteket és proteineket termel, melyek más szerveket károsíthatnak. Egyes szakemberek szerint éppen ez az immunreakció lehet a fiatal COVID-19 betegek halálának az okozója” – fejti ki Jankovics István.

A bodorrózsa jótékony hatásai elsősorban magas polifenol tartalmának köszönhető, amely képes megakadályozni a vírusok sejtekbe való jutását és elszaporodását. A növény magas antioxidáns tartalmának köszönhetően kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő is egyben. A bodorrózsa ezen tulajdonságait a kutatások is bizonyítják. Segítségével több fronton is támogatható a vírusok kialakulásának megelőzése.

Bodorrózsa alkalmazási területei

A bodorrózsa elsősorban egy kiváló vírusellenes szer, amelyet főként megfázásos és influenzás tünetek enyhítésére, valamint kezelésére alkalmaznak. Antioxidáns hatásának köszönhetően képes semlegesíteni a káros szabad gyököket, így különféle betegségek kialakulása előzhető meg segítségével. Növeli az immunvédelmet, valamint salaktalanító hatása lévén segítheti a szervezetet megújulni. Nyákoldó hatású így hatékony segítség lehet a hörghurutnál és a köhögéseknél egyaránt. Továbbá a bizonyított egészségre gyakorolt hatásai mellett a bodorrózsa a szépségre is pozitív hatással van, ugyanis javítja a bőrképet és az öregedési folyamatok lassítására is pozitív hatással lehet. Vagyis a bodorrózsa sokoldalúan képes segíteni a vírusok elleni küzdelmet. Segítségével a nyálkahártya betegségei mellett a gyomor- és bélbetegségek, a körömbetegségek, de még a nemi betegségek ellen is alkalmazható.

A bodorrózsa polifenol tartalma kimagasló, hiszen a zöld teáénál is közel háromszor magasabb, így egy természetes immunerősítőről beszélünk. Az immunrendszer támogatása pedig bármely betegségről is legyen szó, elengedhetetlen.

A bodorrózsa antivirális hatású növény, vagyis képes a szervezetbe jutott vírusok fejlődését és szaporodását megakadályozni. Betegségek megelőzésénél elengedhetetlen az immunrendszer folyamatos támogatása és egy egészséges életmód  követése is, amelyekhez ma már könnyedén szerezhetünk be különféle vitaminokat, gyógynövény termékeket egyaránt.

Kattints a következő linkre ha további információkra vagy kíváncsi: Bodorrózsa és a hozzá kapcsolódó kutatások).

Mecsek ViruciszBodorrózsás filteres teakeverék 20db

Mecsek Virucisz Bodorrózsás filteres teakeverék 20db

Az összetevők hatóanyagai (bodorrózsa, echinacea, csipkebogyó, citromfű, zsálya) elősegíthetik a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdéséhez szükséges ellenállóképesség kialakulását, mérsékelhetik a felső légúti megbetegedések tüneteit, növelheti a komplex gyógyszeres kezelés hatékonyságát.

Ár: 1050 Ft
Termék adatlap

Gránátalma termékek - Vitaminok
Népszerű

Bálint Virulitas csepp50ml - Bodorrózsa tartalommal

 Bálint Virulitas csepp 50ml - Bodorrózsa tartalommal

Bodorrózsa tartalommal! Elsősorban vírusos betegségek megelőzésére és kezelésére használható. Erős gyulladáscsökkentő, nyirokrendszer támogató és antioxidáns hatású. Nemcsak antivirális, de baktérium- és gombaellenes tulajdonsággal is rendelkezik. Köhögés csillapítására is alkalmazható.

Ár: 3590 Ft
Megnézem

Mecsek Bodorrózsa levéltea 50g - Cistus Incanus

Mecsek Bodorrózsa levél tea 50g - Cistus Incanus

A magas antioxidáns-tartalmú bodorrózsa levél teája baktérium-, gomba- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik.  

Ár: 780 Ft
Megnézem
Vélemények (3)