A gránátalma Kelet- és Dél-Ázsia növénye, de ma már Amerikában és Kínában is felkapott. A gránátalma könnyen szaporítható növény, szubtrópusi éghajlatra van szüksége, éppen ezért szereti a déli fekvésű napos területeket, de akár dézsás növényként is tartható.
A növény skarlátpiros virágai július közepén, illetve augusztusban nyílnak. A termés pedig akkor jó, ha a gránátalma héja piros és száraz. A nyár közepétől őszig tart a gyümölcs beérése.
A gránátalma akkor mondható érettnek, ha a héja piros és kissé száraz.
A gyümölcs kalóriatartalma ideális a fogyókúrához, egy átlagos gránátalma tömege nagyjából 250 gramm, aminek az energiaértéke megközelítőleg 130 kalória, viszont egy nagyobb darab súlya akár 500 gramm is lehet, ez pedig 260 kalóriát is tartalmazhat. Mindez elegendő ahhoz, hogy javuljon az anyagcsere folyamata és megkezdődjön a zsírégetés.
A gránátalma flavonoidokat, polifenolokat és C-vitamint is tartalmaz, meggátolja a szív- és érrendszeri problémák kialakulását, illetve elősegíti a káros koleszterin szint csökkentését. A vér sűrűségét is javítja, így kisebb az esélye az embólia vagy szívinfarktus bekövetkezésének. Kiváló hatásokat gyakorol érelmeszesedés és magas vérnyomás fennállása esetén, ráadásul a tumorok megjelenésének esélyét is csökkenti. A gránátalma magja az emésztést is javítja. Bővebben itt olvashat a gránátalma egészségvédő hatásairól.
A gyümölcs csúcsát egy éles késsel a korona alatt szükséges levágni, majd a gyümölcs héját a hártyák mentén kell felvágni, ezt követően a vágások mentén szétszedni a gyümölcsöt, lehetőleg mindezt egy tál víz felett. A vízben egyszerűbb kiszabadítani a magokat, végül nincs más hátra, mint leszűrni és fogyasztani.
A gránátalmának csak a magját lehetséges elfogyasztani, amelyek lédúsak, ráadásul antioxidánsokban és vitaminokban gazdagok, éppen ezért kiváló hatást gyakorolnak a szervezetre.
A gránátalma magjaihoz egy kis odafigyeléssel könnyedén hozzá juthatunk, a legegyszerűbb, ha egy vágódeszkára fektetve középen ketté vágjuk, majd a friss vágási felületre helyezzük a tenyerünket és megfordítjuk, végül fakanállal elkezdjük ütögetni mindaddig, amíg az ujjaink között az összes mag ki nem potyog. Részletesebb leírást az alábbi weboldalon találhat: gránátalma pucolása egyszerűen.
A gránátalma, illetve a leve antioxidánsokban és vitaminokban gazdag, a rendszeres fogyasztása számos egészségügyi probléma megakadályozására képes, többek között a rákos sejtek osztódását is gátolja, valamint javítja az emésztést.
A szakértők úgy vélik, hogy minden nap lehet inni gránátalma levet, de a mértékletességre természetesen ügyelni kell. A gránátalma levét célszerű vízzel hígítani 1:3 arányban, 2 hét folyamatos fogyasztás után pedig szünetet tartani. A legideálisabb reggel inni a gyümölcsléből, mivel élénkítő hatása van. A kellőnél nagyobb mennyiségben történő fogyasztása hashajtó hatású.
A gránátalma koncentrátum hasonlóan a gránátalma léhez, védi az egészségünket és nagyban javítja, erősíti az immunrendszerünket, így a baktériumok és a vírusok kisebb eséllyel támadják meg a szervezetünket. A különbség csak annyi, hogy koncentrált formátumban tartalmazza a vitaminokat és nyomelemeket, így kevesebb mennyiség bevitelével is fedezhető a napi szükséglet.
A hígítatlan gránátalma lé károsíthatja a fogzománcot, mivel nagy mennyiségű szerves savat tartalmaz, ezáltal a fog könnyen veszíthet a szilárdságából. A megnövekedett savtartalmú egyéneknek is okozhat némi kellemetlenséget a gyümölcslé fogyasztása, ilyen esetben érdemes hígítva fogyasztani. A túl sok gránátalma lé elfogyaszáta hashajtó hatású lehet.
Gránátalma léből, illetve koncentrátumból számos típusú létezik, a lényeg, hogy olyan terméket válasszunk, ami megbízható forrásból származik és mindig olvassuk el a leírásában, tájékoztatójában található információkat az adagolásra vonatkozóan. Ajánljuk a következő terméket: 100% Gránátalma koncentrátum szelénnel 500ml
Ma már számos megbízható helyről beszerezhetőek az ilyen fajta termékek, de kínálatunkban is kizárólag kiváló minőségű vitaminokat találhat. Tekintse meg és rendeljen pár kattintással a Bioegészség biobolt webáruházból gránátalma koncentrátumot , gránátalma lét vagy más gránátalmás étrend-kiegészítő terméket.
A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,
Hatóanyagai segítenek kivédeni a stresszel és a szervezet öregedésével járó káros hatásokat.
Kétszeresen koncentrált gránátalma sűrítmény, tiszta, finomítatlan gránátalma léből. Angol minőség.
Az érrendszer egészségéért rózsagyökérrel és zsályával.