Eredete, termesztése, érdekes tudnivalók
✓ A gránátalmának száraz és forró nyárra és hűvös télre, valamint alacsony páratartalomra van szüksége.
✓Termeszteni a trópusi és mérsékelt éghajlaton ideális. Kemény és vastag héja miatt nagyon jól szállítható és tárolható. Júliustól februárig Spanyolországból, Törökországból, Izraelből, Iránból, Tunéziából, Egyiptomból és Peruból szállítanak hozzánk belőle.
✓ Termése bogyós gyümölcs, ami 2-4 méter magas, lombos fán növekszik. A fa levelei fénylőek és sötétzöldek, virágai 4-6 centiméteresek és narancsos árnyalatúak.
✓ A gránátalma gyümölcse kerek, esetleg enyhén szögletes, tömege körülbelül 250-300 gramm között van. Héja kemény. Gyümölcshúsának színe a világos rózsaszíntől a sötétpirosig tered, bőséges létartalommal rendelkezik, magja kristálytisztaságú. Minden egyes magot vékony héj vesz körül, A magok a magházban úgy helyezkednek el, mint a tortaszeletek. érett állapotban a mag sötétpiros vagy lila, fénylő és enyhén repedezett. A túlérett gyümölcs héja ráncos és bőrszerű, a gyümölcs húsa kemény és száraz. A még éretlen gyümölcs héja sima, sárgás-pirosas, magjának keserű mellékíze van.
✓ Az egészen érett gyümölcs a hűtő zöldséges rekeszében 2 hónapig eltárolható, a megkezdett gyümölcsöt azonban ajánlatos 1 nap alatt elfogyasztani, mert belseje gyorsan kiszáradhat.