Érdekességek a gránátalmáról

Eredete, termesztése, érdekes tudnivalók

A gránátalma gyógyító hatóanyagai

Milyen éghajlat kedvez a gránátalma termesztésének?

✓ A gránátalmának száraz és forró nyárra és hűvös télre, valamint alacsony páratartalomra van szüksége.

✓ Termeszteni a trópusi és mérsékelt éghajlaton ideális. Kemény és vastag héja miatt nagyon jól szállítható és tárolható. Júliustól februárig Spanyolországból, Törökországból, Izraelből, Iránból, Tunéziából, Egyiptomból és Peruból szállítanak hozzánk belőle.

Termése bogyós gyümölcs, ami 2-4 méter magas, lombos fán növekszik. A fa levelei fénylőek és sötétzöldek, virágai 4-6 centiméteresek és narancsos árnyalatúak.

Milyen az érett és túlérett gránátalma? Meddig tárolható a megkezdett gyümölcs?

✓ A gránátalma gyümölcse kerek, esetleg enyhén szögletes, tömege körülbelül 250-300 gramm között van. Héja kemény. Gyümölcshúsának színe a világos rózsaszíntől a sötétpirosig tered, bőséges létartalommal rendelkezik, magja kristálytisztaságú. Minden egyes magot vékony héj vesz körül, A magok a magházban úgy helyezkednek el, mint a tortaszeletek. érett állapotban a mag sötétpiros vagy lila, fénylő és enyhén repedezett. A túlérett gyümölcs héja ráncos és bőrszerű, a gyümölcs húsa kemény és száraz. A még éretlen gyümölcs héja sima, sárgás-pirosas, magjának keserű mellékíze van.

✓ Az egészen érett gyümölcs a hűtő zöldséges rekeszében 2 hónapig eltárolható, a megkezdett gyümölcsöt azonban ajánlatos 1 nap alatt elfogyasztani, mert belseje gyorsan kiszáradhat.

 

100% Gránátalmakoncentrátum szelénnel 500ml

-30% 100% Gránátalma koncentrátum szelénnel 500ml

A Gránátalma koncentrátum kiemelkedően magas antioxidáns tartalmánál fogva, természetes védelmet nyújt a téli időszak megbetegedései ellen.

Ár: 3490 Ft
5000 Ft
Megnézem

BioCo Gránátalmakivonat 80 db

-17% BioCo Gránátalma kivonat 80 db

A Gránátalma kivonat tablettánként magas koncentrációjú, 40% ellagsav tartalomra standardizált gránátalma kivonatot tartalmaz. Használata javasolt mindazok számára,

Ár: 2990 Ft
3590 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1Gránátalma Extraktum 250mg 30db

Interherb NAPI1 Gránátalma Extraktum 250mg 30db

Hatóanyagai segítenek kivédeni a stresszel és a szervezet öregedésével járó káros hatásokat.

Ár: 1690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!