A gránátalma pucolása

Hogyan tisztítsuk meg könnyedén a gránátalmát? A gránátalma a gyümölcsök királya, a rostok, vitaminok és ásványi anyagok igazi kincsesbányája. Rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott, mivel rengeteg pozitív hatása van a szervezetre: többek között segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a cukorbetegség és a keringési betegségek kockázatát.
 

A gránátalma pucolása

Hogyan kell pucolni?

A gránátalma külső héja látszatra az alma és a citrom héjának keverékére emlékeztet, a termés belső felépítése azonban eltér minden más ismert gyümölcsétől. Belül több száz, maglepellel körülvett magot tartalmaz, ezek a bennük levő gyümölcshússal és magokkal együtt agyümölcs elfogyasztható részei. Egy kis odafigyeléssel könnyedén hozzájuthatunk a gránátalma magjaihoz.

1. módszer - ha a magleplekre is szükségünk van 

A szükséges eszközeink a következők: 

→ egy vágódeszka
→ egy tálka
→ egy éles kés
→ egy fakanál

Hegyezzük a gránátalmát fektetve a vágódeszkára, majd késsel vágjuk középen ketté. Tegyük a kezünket a friss vágási felületre, ragadjukmeg a fél gyümölcsöt úgy, hogy ujjaink rácsot képezzenek, majd fordítsuk meg. A tálka fölött ütögessük a fakanállal a gránátalma külsejét mindaddig, amíg az összes maglepel ujjaink között a tálkába potyog. A fenti módszerrel egészben és sértetlenül nyerjük ki csaknem az összes maglepelt, így felhasználhatjuk müzlihez, salátához, keverhetjük joghurtba, kefirbe vagy megehetjük magában ropogtatva is.

Gránátalma pucolása

2. módszer - magleplek nélkül

Egy másik módszer a fentinél is gyorsabb, azonban csak akkor használható, ha nincs szükség a magleplek sértetlenségére, csak a gyümölcs levére, például gyümölcsdzsúsz elkészítéséhez. A gránátalmát kemény felületre, például a konyhapultra helyezzük, tenyerünkkel kissé ránehezedünk, és folyamatos nyomásnak kitéve mindaddig gurítjuk körbe-körbe a felületen, amíg ropogó hangot hallat. Ha már nem ropog, a magleplek felszakadtak, így elegendő a héjat felszúrni, és a gyümölcslevet kinyomni a gránátalmából. Egészségünkre!

Interherb NAPI1Gránátalma Extraktum 250mg 30db

Interherb NAPI1 Gránátalma Extraktum 250mg 30db

Hatóanyagai segítenek kivédeni a stresszel és a szervezet öregedésével járó káros hatásokat.

Ár: 1690 Ft
Megnézem

100% Gránátalmakoncentrátum szelénnel 500ml

-30% 100% Gránátalma koncentrátum szelénnel 500ml

A Gránátalma koncentrátum kiemelkedően magas antioxidáns tartalmánál fogva, természetes védelmet nyújt a téli időszak megbetegedései ellen.

Ár: 3490 Ft
5000 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!