A gránátalma pucolása

Hogyan tisztítsuk meg könnyedén a gránátalmát? A gránátalma a gyümölcsök királya, a rostok, vitaminok és ásványi anyagok igazi kincsesbányája. Rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott, mivel rengeteg pozitív hatása van a szervezetre: többek között segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a cukorbetegség és a keringési betegségek kockázatát.
 

A gránátalma pucolása

Hogyan kell pucolni?

A gránátalma külső héja látszatra az alma és a citrom héjának keverékére emlékeztet, a termés belső felépítése azonban eltér minden más ismert gyümölcsétől. Belül több száz, maglepellel körülvett magot tartalmaz, ezek a bennük levő gyümölcshússal és magokkal együtt agyümölcs elfogyasztható részei. Egy kis odafigyeléssel könnyedén hozzájuthatunk a gránátalma magjaihoz, a folyamat tényleg egyszerű!

1. módszer - ha a magleplekre is szükségünk van 

A szükséges eszközeink a következők: 

→ nagy méretű vágódeszka
→ tálka
→ egy éles kés


A gránátalmát helyezzük a vágódeszkára, majd vágjuk ketté. Ezt követően láthatóvá válnak a maglepellel körülvett magok. A gránátalma méretétől függően a két fél gyümölcsöt vágjuk további 2-2, vagy 4-4 részre, ezután könnyedén kipattinthatók a gránátalma magok, kézzel vagy akár egy villa segítségével. 

Azért érdemes nagy méretű vágódeszkát választani, mivel a gránátalma magjainak kiszedése során a lédús gyümölcs levének egy része is ki fog folyni.

 

Gránátalma pucolása

A gránátalma magában fogyasztva is kiváló, csupán kanalazzuk ki a tálkából ezt a percek alatt összehozott, értékes hatóanyagokban gazdag, egészséges desszertet

 

Gránátalma termékek - Vitaminok

Interherb NAPI1Gránátalma Extraktum 250mg 30db

Interherb NAPI1 Gránátalma Extraktum 250mg 30db

Hatóanyagai segítenek kivédeni a stresszel és a szervezet öregedésével járó káros hatásokat.

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!